Binnenkijken bij Annemarie van Thuis in styling | deel 1

Binnenkijken bij Annemarie van Thuis in styling | deel 1 - STYLE DAY

Annemarie van het Instagram-account, Thuis in styling, weet heel goed wat ze mooi vindt. Neem een kijkje in haar huis en kom erachter wat kleur kan doen voor je inrichting!

Annemarie woont met haar man en vier kids in het Centrum van de stad Groningen. De basis in haar huis is wit, want Annemarie houdt van veel licht in huis. Dit mixt ze op een eigenwijze manier met heldere kleuren waardoor het interieur aandoet als Scandinavisch paleisje met veel frisse kleuren. Annemarie deelt haar creativiteit graag met iedereen en daarom heeft ze haar Instagram en blog Thuis in styling in het leven geroepen. Maar dat is nog niet alles, als je net als Annemarie ook van die toffe items voor in huis wilt kun je terecht op haar webshop Retroloekie!

Iedere meter hoorde je mij dan ook zeggen; “Oooh wat mooi, waar heb je dat vandaan?” Nog veel grappiger is dat alles waarvan ik vroeg waar het gekocht was het bijna altijd bij de Ikea vandaan kwam. Dus lieve lezers; Ikea is niet altijd wat je denkt. Ook ik was verrast!

Door de vele leuke hoekjes in Annemarie haar huis zijn er zoveel mooie foto’s gemaakt dat ik de binnenkijker in tweeën heb gesplitst. Over een aantal weken kun je deel twee bekijken. In deze versie komen de benedenverdieping, met één slaapkamer en de badkamer voorbij. Heel veel kijkplezier!


Hoe ben je aan dit huis gekomen?
“Gewoon via internet, we vonden het huis een beetje te klein maar we vonden de sfeer zo leuk dus we hebben het toch gekocht. Daarna hebben we het stuk waar nu de eettafel staat eraan gebouwd, en is het kleine kamertje achter de keuken erbij gekomen. Dat kon allemaal doordat we best een grote tuin hebben.”

Hoe ging het inrichten?
“Dat ging best goed, alle ruimtes hebben echt een functie dus we wisten al vrij snel waar alles moest komen te staan. En binnen die ruimtes verander ik vaak de meubels en accessoires van plek. Ook sliepen de kindjes het eerste jaar met elkaar op 1 kamer maar na een jaar kwam het appartement boven ons vrij en toen hebben we dat erbij gekocht. We hadden toen nog wat meer ruimte en iedereen kreeg een eigen slaapkamer.”

Wat is je meest dierbare stuk in huis?
“Nou ik ben heel makkelijk in het wegdoen van dingen door mijn webwinkel heb en gewend ben om afstand te doen. Ik heb ooit een kastje gehad van m’n oma, dus dat stuk is echt dierbaar. Maar ik heb sindskort een apothekerskast en daar ben ik heel erg blij mee, ik denk ook niet dat ik die ooit ga weg doen.”

Waar zit je het liefst in huis?
“Op de bank, ja, met heel veel chocolade en thee. ‘s Avonds lekker met het gezin voor de televisie.”


Heb je nog tips voor mensen die ook meer vintage in huis willen?
“Je kunt naar de kringloopwinkels en als je daar geen tijd voor hebt kun je ook online winkelen. Dan kun je ook gelijk zien hoe je het kunt toepassen in je eigen interieur. Dat probeer ik altijd met sfeerbeelden van de producten op Retroloekie te laten zien.”