Binnenkijken in een huis met leefkeuken

Binnenkijken in een huis met een leefkeuken - STYLE DAY

Marja woont met haar man en twee kinderen in een grote boerderij. Ruimte genoeg, maar het gezin leeft eigenlijk alleen in de leefkeuken. Gewoon omdat iedereen dat de fijnste plek vind! Ik nam een kijkje om te zien waarom dat zo is.

Marja woont hier al 24 jaar met veel plezier. Ze richtte het huis in met een landelijke stijl met een witte basis. Maar die witte basis is niet alleen dat dit huis siert, door het hele huis heen heeft ze “pinterestproof” hoekjes gecreëerd om van te smullen.

dsc_0028 dsc_0035 dsc_0014kopie

Hoe ben je aan dit huis gekomen?
“We woonden een hele tijd in Lambertschaag, dat is een dorpje hier verderop. Toen hoorden we van vrienden dat dit huis te koop zou komen. Daarna zijn we gaan kijken. Ik was zó enthousiast en zei waar de makelaar bij was: “Dit is het!” Dat was natuurlijk niet zo handig maar ik kon me niet inhouden.”

Hoe ging het inrichten?
“We hebben alle spullen die we hadden er gewoon ingezet en daarna zijn we gewoon gaan “wonen”. Daarna kwamen we er vanzelf achter hoe we alles in wilden delen.”

dsc_0015 dsc_0032

Hoe kun je je interieurstijl omschrijven in een paar woorden?
“Landelijk met veel wit en hier en daar wat humor.”

Wat is je meest dierbare stuk in huis?
“Het blik van Oilily, die heb ik al zo lang en daar zitten gewoon heel veel herinneringen aan omdat de kinderen daar vroeger ook altijd met hun verjaardag mee uitdeelden.”
dsc_0024 dsc_0043

Waar zit je het liefst in huis?
“In de keuken natuurlijk, hier kunnen heerlijk aan de lange tafel zitten maar ook lekker op de bank tv kijken. Eigenlijk hebben we niet meer nodig dan deze ruimte haha.”

Wat zijn je favo woonadresjes?
“Basiclabel in Hoorn vind ik erg leuk om te winkelen, ze hebben er altijd leuke spulletjes en het is betaalbaar.”

dsc_0067 dsc_0057

Heb je nog tips voor mensen die ook een groot huis moeten inrichten?
“Maak alles wit en ga er wonen met de spullen die je hebt, je komt er dan vanzelf achter welke indeling het beste voor jou werkt. Je kunt van te voren van alles bedenken maar in de praktijk werkt het vaak niet zo.”

Wat staat er nog op jullie woonwensenlijstje?
“Een nieuwe bank voor in de keuken. En dat is ontzettend moeilijk! De bank die we nu hebben zit zo lekker dat ik bang ben dat wanneer ik er een nieuwe neerzet ‘t lang niet zo lekker zit. Maar deze bank is echt af, dus er moet een nieuwe komen.”
dsc_0088 dsc_0076kopie