Binnenkijken in een groot en knus huis

Binnenkijken in een groot maar knus huis - STYLE DAY

Een grote ruimte omtoveren tot een knus huis om te wonen. Monique weet als geen ander hoe je het gezellig maakt in huis. En dit jaar kon ze, door het super hoge plafond, flink uitpakken met de kerstboom.


Monique en haar gezin woonde voorheen in een nieuwbouwwijk maar verhuisden naar een prachtige plek in Middenmeer waar ze konden wonen en werken. Dit huis is een stuk groter dan het vorige huis maar Monique richtte het moeiteloos in tot een knus huis.

dsc_0283 dsc_0252

Hoe ben je aan dit huis gekomen?
“Gewoon op Funda, we zochten een pand waar we konden wonen en werken. We wilden alleen niet op het industrieterrein wonen, dus toen kwamen we hier uit”

Hoe ging het inrichten?
“Dat ging heel goed. Nee, er waren eigenlijk geen problemen. De basis zoals de muren keuken en gietvloer waren al zo. Alleen met het kopen van een nieuwe bank moesten we denken om de afmetingen. Doordat dit huis veel ruimte heeft valt een kleine bank natuurlijk weg.”

dsc_0253 dsc_0255 dsc_0265

Hoe kun je je interieurstijl omschrijven in een paar woorden?
“Geen idee, ik doe gewoon wat ik leuk vind! Ik gebruik veel rustige kleuren, ook gebruik ik veel hout en stof om het huis niet kil te laten lijken.”

Waar zit je het liefst in huis?
“Hier gewoon lekker aan de keukentafel.”

dsc_0274 dsc_0271 dsc_0282

Wat zijn je favo woonwinkel?
“Bij Basic Label in Hoorn vind ik bijna altijd leuke dingen voor in huis. Ook vind ik tweedehands winkels leuk, en Marktplaats natuurlijk daar kijk ik ook af en toe.”

Heb je nog tips voor mensen die van een klein huis naar een grote woning verhuizen?
“Denk groot! Wanneer je je huis helemaal vol zet met mini-snuisterijen valt het weg.”
dsc_0284 dsc_0287 dsc_0286
Wat staat er nog op jullie woonwensenlijstje?            
“De loods achter het huis hebben we gesloopt en daar komt later een tuinkamer. Ook willen we nog een hal maken in huis. Nu loop je zo naar binnen, dan komt er ook gelijk een golf kou naar binnen.

dsc_0315 dsc_0317