Binnenkijken in een voormalig restaurant

Binnenkijken in een voormalig restaurant - STYLE DAY

Het huis waar Rachel en haar gezin in wonen is een voormalig restaurant. Daarnaast staat dit pareltje op nog geen 500 meter van het strand en daar is de levenswijze van het gezin op aangepast. Want wanneer je zo dicht bij de zee woont is het strand een tweede thuis.

Rachel heeft de sierlijke rust die de zee met zich meebrengt meegenomen bij haar in huis. Het straalt rust maar ook gezelligheid uit. Dat gezellige heeft ze niet alleen thuis, maar neemt ze regelmatig mee naar het strand. Zoals ze zelf zegt: heeeeerlijk!


Hoe ben je aan dit huis gekomen?
“Mijn man was er gelijk gek op. Die wilde ook heel graag kijken.”

Hoe ging het inrichten?
“Het groeide, ik wist wel dat ik bij de keuken de leefruimte wilde gaan maken. In het begin wilde ik ook alles wit en dan zou er later een kleurtje bij komen. Zoals je nu kunt zien op de muur in de woonkamer, daar heb ik een fijne kleur groen gekozen.

Hoe kun je je interieurstijl omschrijven in een paar woorden?
“Stoer gemixt met industrieel en natuurlijke materialen.”

Wat is je meest dierbare stuk in huis?
“Dat is eigenlijk de leefruimte met de leefkeuken. Mijn tafel met de lampen geven weer wat voor sfeer ik graag in huis wil.”

Waar zit je het liefst in huis?
“Natuurlijk aan de keukentafel, daar zit ik bijna altijd!”

Wat zijn je favo woonwinkels?
“Bij RAW Materials in Amsterdam verkopen ze hele mooie items. Tica vind ik ook fijn. En mijn tafel komt bij Coelhouse vandaan.”

Heb je nog tips voor mensen hun huis helemaal vanaf “nul” in gaan richten?
“Het moet groeien. Je kunt best met 3 of 4 items beginnen maar een huis moet naar je toe groeien.”

Wat staat er nog op jullie woonwensenlijstje?
“Heeel veel! De tv kamer afmaken, het hoekje met de kachel, daar wil ik een mooie houtkast naast. En de hal wil ik ook het liefste aanpakken. Maar mijn man, Timo, is daar helemaal gek van.”