De meest stijlvolle kapsalon óóit, het Haarhuis in Winkel

De meest stijlvolle kapsalon óóit, het Haarhuis in Winkel

De kapper is een feestje om naar toe te gaan. Want laten we wel wezen, het is heerlijk als iemand je haar wast en je hoofd even masseert. Fantastisch! Twee jaar geleden begon Rixt Reus haar eigen kapsalon, het Haarhuis in Winkel. Vanaf de opening zag het er waanzinnig uit, anders als anders maar super stijlvol. Tijd om eens binnen te kijken!


En als interieurliefhebber kon ik dat natuurlijk waarderen. Daarom moest voor de serie inspirerende werkplekken dit prachtplekkie er tussen. Want, as you know, niet alleen in een kantoor wordt gewerkt. Rixt woont en werkt in hetzelfde pand. Wat mij betreft helemaal het einde want, reistijd: 10 stappen. De salon opende met ruimte voor twee klanten. Inmiddels is de ruimte van de kapsalon verdrievoudigd en nog steeds absurd mooi voor een kapsalon.


Al zou ik een uur moeten wachten in deze wachtruimte, ik zou me hier prima vermaken met rondkijken en ondertussen relaxen op de bank. Bakkie koffie erbij en mij hoor je niet meer. En voor wie zich helemaal vergaapt aan al het moois in de kapsalon, in het oude gedeelte staan allemaal spulletjes die je kunt kopen voor in je eigen stekkie.

De stijl in de kapsalon is Scandinavisch met een industrieel sausje eroverheen. Het gebruik van hout geeft het een warm en welkom gevoel. Dit is afgewisseld met industriële materialen zoals ijzer en beton. Daarnaast heeft Rixt een betonlook muur in de winkel gecreëerd waar je u tegen zegt. Ik heb ‘m ooit geprobeerd na te maken maar dat was een stuk minder succesvol haha. En dan de muur met inspiratie, love it! Eens in de zoveel tijd hangt Rixt nieuwe beelden op die ze her en der verzamelt. Zo blijft de muur up to date en kun jij vanaf de kappersstoel inspi opdoen voor je nieuwe kapsel.

Kortom bij het Haarhuis in Winkel kom je niet alleen voor je haar, maar ook met nieuwe ideeën voor in huis! Wat mij betreft een voorbeeld voor menig andere kapsalon in Nederland.