Je kantoor op een bunker, deze man realiseerde het

Je kantoor op een bunker, deze man realiseerde het - STYLE DAY

Frits Nieuwenhuizen is niet alleen eigenaar van NH Bioscopen, maar houdt ook kantoor op een bunker in Schagen. Dat doet hij geheel in stijl. Neem snel een kijkje in dit adembenemende kantoor!

Frits is onder andere eigenaar van de Cinemagnus in Schagen. Een zeer goed bezochte bioscoop, waar hij tot voor kort ook z’n kantoor had. Dit ging alleen ten koste van de V.I.P. ruimte. Frits hoorde dat de bunker naast de Cinemagnus was verkocht. Daar mocht van de Gemeente allemaal ideeën op- en in gebouwd worden zoals een hotel of restaurant. Toen ontpopte zich nog een veel beter plan in zijn hoofd. De bunker kocht hij op en bouwde er zo ongeveer zijn droomkantoor. Een fijne bijkomstigheid: De V.I.P. ruimte kon weer worden hersteld.

Het bouwen zelf was niet moeilijk. De bunker is vergelijkbaar met een groot blok beton, een betere fundering kan bijna niet. Frits schakelde architectenbureau Koop & Partners Architecten in en ontwikkelde samen met hun  het ontwerp voor het kantoor.
          
Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond vind je de sanitaire voorzieningen. Verdieping één is voor Frits zelf. Hij heeft zijn kantoor als een echte Man Cave ingericht. Stoer en robuust in combinatie met de industriële stijl. De wandplanken staan vol met film gerelateerde items. Maar een Man Cave zou geen Man Cave zijn als daar ook een heerlijk Nespresso apparaat staat en de nodige voorraad likeuren. Aan de wand schitteren een paar doeken van thrillers die de afgelopen jaren in de bioscoop draaiden. Maar wanneer ik naar zijn favoriete film vraag antwoordt hij, na even na te denken, dat dit The Wolf Of Wallstreet is. En wel omdat het hilarisch en bizar is, maar ook nog eens waar gebeurd. Frits heeft wel gevoel voor goede films dus.

Daarna ga ik door naar de tweede verdieping. Daar werkt zijn vrouw Irma en andere collega’s. Dit is echter veel lichter (en vrouwelijker) ingericht. Irma vertelt me dat Frits zijn kantoor toch wat te donker voor haar zou zijn en zij zelf liever in een lichte omgeving werkt. Hoewel ze de grijze keuken bij haar in het kantoor nooit zelf zou uitkiezen heeft Irma  het kantoor boven verder ingericht volgens haar eigen stijl. Ze vind het er fijn werken.