De headquarter van Jules Bean, een droomatelier voor sieraden liefhebbers

De headquarter van Jules Bean, een droomatelier vol glinsters

In Harderwijk woont en werkt Miriam. In een appartement op tweehoog dat ze bewoont met haar knotsgekke rode kat. ‘t Klinkt allemaal schattig maar in dit knusse appartement runt ze een heuse business, haar sieraden merk Jules Bean. Het headquarter van Jules Bean ademt inspiratie wat mij betreft. Kijk je mee?

Een sieraden merk waarvan de start al meer dan tien jaar geleden werd gemaakt. Miriam kon als jonge meid heel veel uren bezig zijn met het in elkaar fröbelen van sieraden. Deze verkocht ze op een markt omdat ze het leuk vond en om wat bij te verdienen. Binnen een mum van tijd was haar kraampje leeg wat ik natuurlijk niet meer dan logisch vind. Trots vertelde ze mij dat ze destijds nog materiaal inkocht bij de lokale hobbywinkel en waar haar vader voor korting had gezorgd toen ze 100 slotjes inkocht. Ja, dat zijn verhalen waar mijn ondernemershart sneller van gaat kloppen. Later verkocht ze in de pauze op school haar sieraden en kwam ze deze geregeld tegen tijdens het uitgaan. Nog steeds was het een hobby tot Miriam besloot het serieus aan te pakken.

Het atelier bevindt zich in haar de kamer die voorheen dienst deed als slaapkamer. Zoals menig ondernemer zich hierin zal herkennen: wanneer je bedrijf groeit heb je ook steeds meer ruimte nodig. Miriam twijfelde daarom geen moment en verruilde haar kantoor met haar slaapkamer voor meer ruimte. De ruimte waar Miriam haar werk doet fungeert als atelier en kantoor.

Aan haar bureau maakt ze de sieraden en daarbij heeft ze zo’n fantastisch ladekastje staan met allemaal verschillende kraaltjes. Nu is mijn motoriek niet helemaal om door een ringetje te halen dus heb ik voor de foto netjes één laatje met de grootste voorzichtigheid opengeschoven. Want…. stel je voor dat de boel omvalt.. dat zou grappig zijn hè?! NOT!

  

Maar genoeg over dat fantastische kastje. Nu het kantoor gedeelte: dat bevindt zich aan de andere kant van de kamer. Daar vind je de administratie en een inpakhoekje met alle benodigdheden zoals lintjes, stickers en postzegels.

Overal in de ruimte vind ik inspiratie terug, van de eikenhouten bakjes waar kraaltjes inzitten tot de muur aan haar bureau waar ze voor haar inspiratie allemaal afbeeldingen heeft hangen. Oh, en wanneer je het headquarter van Jules Bean wordt je er nog even aan herinnerd hoe je inspiratie vind. Wat een fijn atelier!

 

Nog een leuk weetje over Miriam: ze vertrouwt nette kantoren en werkplekken niet. Een ruimte waarin gewerkt wordt is nooit perfect netjes weet ze uit eigen ervaring.