Binnenkijken in een zwart/wit huis

Binnenkijken in een zwart/wit huis - STYLE DAY

Marjan en Henk lieten hun huis bouwen op een mooi stukje grond in Nieuwe Niedorp en richtten het geheel zwart/wit in. Een plaatje van een huis als je het mij vraagt!
Marjan is oprichtster van het kledingmerk Hebbeding. De stijl van de kleding zie je feilloos terug in de bouwstijl en het interieur van dit huis. Over de grote lijnen is nagedacht maar ook aan de details mag het niet ontbreken. In de slaapkamer voor haar kleinkinderen maakte ze een uitzondering, daar is kleur in overvloed.

dsc_0122 dsc_0130 dsc_0125 dsc_0134

Hoe zijn jullie aan dit huis gekomen?
“We hebben het laten bouwen. De vormgeving heb ik zelf ontworpen en de architect Paul Breddels heeft het uitgewerkt. De buitenkant van het huis is zwart omdat ik dat een mooie kleur vind, dat is een beetje een tik van mij.”

Hoe ging het inrichten?
“De verlichting vond ik het moeilijkst, daar was ik ook eigenlijk te laat mee. Toen kon de elektriciën het al niet goed meer installeren. Daarom heb ik voor spots gekozen, dat is neutraal en daarmee kan ik het licht op de goede plaats richten.”

dsc_0137 dsc_0141  dsc_0168

Hoe kun je je interieurstijl omschrijven in een paar woorden?
“Een mix van stijlen. Eigenlijk kan ik alle stijlen wel waarderen. Zelf kan ik niet voor één stijl gaan, door een goede mix creëer ik mijn eigen stijl.”

Wat is je meest dierbare stuk in huis?
“… Hahahahaha” *ondertussen wijst haar man naar zichzelf* “Maar als ik echt ergens voor moet kiezen, kies ik foto’s die mij toch het meest dierbaar. Die kun je niet vervangen.”

dsc_0148 dsc_0152 dsc_0173

Waar zit je het liefst in huis?
“Weet je, de keuken is eigenlijk de leefruimte. Die wordt het meest gebruikt. En daarom ben ik ook blij dat de open haard in de keuken staat.”

Wat zijn je favoriete woonadresjes?
“Nou, ik kijk altijd als ik op vakantie ben, ik zoek nooit naar dingen voor in huis. Als ik een stad bezoek waarvan ik weet dat er een mooie winkel is dan zal ik die niet voorbij lopen. Maar ik heb dus geen specifieke favoriete woonwinkels.”

dsc_0184 dsc_0191 dsc_0186

Heb je nog tips voor mensen die ook een zwart/wit interieur willen?
“Maak het niet te kil. Maar dat hangt natuurlijk van de persoon af. Ik zou de basis zwart/wit houden en daarna verder kijken naar wat kan ik waar toevoegen. Soms spreek ik mensen die me vertellen dat ze ook een zwart/wit interieur hebben maar dan vind ik er geen “ziel” in.”

Wat staat er nog op jullie woonwensenlijstje?
“Wat zou ik nog willen? Ik raak nog een keer aan nieuwe eettafel stoelen. Boven ben ik nog een beetje aan het heen en weren, maar dat moet allemaal nog even z’n plekje krijgen. Voor de rest heb ik geen woonwensen.”

dsc_0213 dsc_0217 dsc_0225