Groene inspiratie in Florida

Groene inspiratie in Florida

Met mijn vriend ging ik afgelopen november naar Florida. Daar hebben we twee weken rondgereisd en heel veel toffe dingen gezien. Wat ik nooit had verwacht was dat ik zoveel groene inspiratie op zou doen in Amerika dus ik neem jullie daar vandaag in mee!

Gebouwen vol met planten
Het begon allemaal toen we als sardientjes ons vliegtuig uit kwamen rollen. We huurden een auto en reden Miami in, recht op een totaal met planten beklede parkeergarage af. Als groene liefhebber verkeerde ik zo’n beetje in extase toen ik dat gebouw zag. En ik hoor je nu bijna┬ádenken: “Ja dat ken ik, een gebouw met een beetje gras erop.” Maar nee, iedere vierkante centimeter van de muren op dit gebouw was bekleed met groen. En niet alleen gras maar heel veel verschillende soorten planten. Om even tot de verbeelding te spreken: het leek wel op een jungle midden in de stad. Bij deze heb ik je ook blij gemaakt met een dooie mus want er zijn geen foto’s van. Maar ik vond wel een andere muur met (waarschijnlijk) ongeveer dezelfde planten. Eat you green heart out babe ­čÖé

Bijzondere Orchidee├źn
Het begon allemaal met de eindeloos vele orchidee├źn die ik daar tegen kwam. En dan met name de “vliegende variant”. Nu was ik er al mee bekend door de bijzondere Orchidee├źn die ik eerder van Root16 kreeg maar in Florida kun je ze ook gewoon kopen op de markt. Toen ik een portiekje inliep om te kijken wat daar was zag kwam ik ze weer tegen. Dit keer als versiering aan een sierhek. Zo’n goed idee!!

Glitter bomen
Een van de dingen die ik heb geleerd in Amerika is dat Amerikanen he-le-maal gek zijn op kerst… en alles dat daarmee te maken heeft!┬áAlle gekke kerstdingen waarvan je denkt: “Nee, dat is voor een Amerikaan ook overdreven” vinden ze oprecht het einde. Dus in een random straatje kwamen we glitter bomen tegen. Bomen geheel omhuld in zilveren slierten. Ik was op dat moment totaal nog niet bezig met kerst. Maar bij het zien van deze glitter bomen ontwaakte mijn kersthart toch even uit zijn winterslaap, haha.

Tropische muur bij de Wynwood Walls
Ook bij de Wynwood Walls deed ik groene inspiratie op. Een terugkerend thema bij de Wynwood Walls is groen, het milieu en de natuur. Deze muur was heel toepasselijk gemaakt bij een kunstwerk van gerecycled plastic. Het kunstwerk vond ik niet zo mooi maar deze tropische muur wilde ik maar wat graag op de foto zetten. (In grote steden zoals Miami denken mensen wel om de natuur en het milieu maar daar buiten helaas nog niet)