De houten strandhuisjes op Miami Beach

In Miami startte onze reis door Florida. En daar spotte ik de ongelooflijk toffe strandhuisjes op Miami Beach. Ik kon het niet laten om het strand af te lopen om bijna al die huisjes op de foto te zetten. En daarna uiteraard met jullie te delen.

Ik trap deze blogpost even af met een persoonlijke foto. Want “strandhuizen tripje” startte met een ontbijtje op het strand. Lekker typical American buiten de deur ontbijten! En dat zag er ongeveer uit zoals op de foto hieronder. Los van dat de foto er een beetje donker en wazig uit ziet was het een momentje van bezinning. “Ik mag deze reis maken met de aller leukste en liefste gozer op aarde.” Vind ik, haha!

De strandhuisjes
Goed nu genoeg gepraat over “momentjes”. De strandhuisjes waar ik jullie meer over wil vertellen. Beter bekend als: reddingsposten, want dat is waar ze voor gebruikt worden. Van de geschiedenis van deze pareltjes weet ik heel weinig. Eigenlijk gewoon niets dus haha. Ik weet dat ze kunstig allemaal een kleurenthema hebben. En oh ja, ze zijn regelmatig doelwit van bloggers, vloggers en de rest van de rataplan.

 

Ongelukjes
Wat wel grappig is dat de strandhuisjes (reddingsposten) om de 100 meter geplaatst zijn. Dat vond ik best apart want je zou toch denken dat om de 500 meter een strandhuisje/reddingspost meer dan voldoende zou zijn. Mijn filosofie hierachter is dat niet alle Amerikanen goed kunnen zwemmen. Er gebeurd daar dus wat vaker een “ongelukje” in zee dan wij hier gewend zijn in Nederland.

Het interieur

De buitenkant is een stuk spectaculairder dan de binnenkant. Want ze zijn helemaal leeg op een paar reddingsvesten na. Dus helaas geen toffe sofa waar een beachhunk/lifeguard op ligt te chillen..

Misschien kun je zien dat dit geen foto’s zijn van mijn professionele camera. Maar hé, ik had echt even vakantie nodig zoals je vast wel begrijpt.