Ontspullen, en waar dat goed voor is!

Na een verhuizing pakte ik uit. Wat mij opviel: de helft vond ik eigelijk niet nodig of miste ik simpelweg niet. Ontspullen zorgt voor opmerkelijk veel happiness!

De helft vond ik eigelijk niet nodig of miste ik simpelweg niet. En vooral dat laatste vond ik wel interessant. Dus liet ik ongeveer de helft van al die spullen ingepakt, en nu maanden later mis ik ze nog steeds niet. Dus tijd om alles weg te doen.

Minder spullen zorgt voor meer ruimte. En dan niet voor nieuwe spullen die je niet nodig hebt natuurlijk haha. Wel kun je hier spullen neerzetten waar je voorheen geen plek voor had, of aldoor moeilijk bereikbaar waren door onnodige items die ervoor of erop stonden.

Minder hectiek in je huis betekend rust in je hoofd. Al die spullen brengen prikkels met zich mee. Goede- of foute prikkels, het vraagt allemaal energie van je. En na een lange dag werken wil je gewoon rust. In huis en in je hoofd.

Er zijn automatisch minder dingen die schoon moet maken. Daarnaast hoef je al die items niet te verplaatsen voordat je de ondergrond af kunt nemen. YAY, twee vliegen in één klap!

Minder afleiding, al die spullen brengen afleiding met zich mee. En als je thuis werkt weet je als geen ander hoe snel je afgeleid kunt raken.

Meer inspiratie, dit hoeft niet persee op creatief vlak te zijn. Maar je kunt ook denken aan nieuwe ideeën voor op het werkt of in huis.

Ik ben nieuwsgierig, ga jij nu ook ontspullen?

 

Voor meer verhuistips:

Video: wat doe je de eerste 24 uur in een nieuw huis

Verhuistips 3. een top verhuisteam samenstellen

Verhuistips 2. de kunst van het vullen van een verhuisdoos

Beeld via:

1. Remodelista • 2. Mademoiselle • 3. Homedeco • 4. Fashionism • 5. Pinterest