Serie: Verhuistips 1.

Serie: Verhuistips 1. - STYLE DAY

Met deze verhuistips wordt verhuizen voor jou ook een makkie! Hoe verhuis je het snelste, het makkelijkste en op de goedkoopste manier? Na 14 keer te zijn verhuisd heb ik aardig wat tips verzameld. In deze post vertel ik over de allereerste stappen van het verhuizen.

Stress 
Je huis en thuis verhuizen naar een nieuw plekje brengt altijd stress met zich mee, ook vaak de gedachte. Ook ik heb er nog steeds last van dus je bent daar echt niet vreemd in. Verhuizen betekent een nieuw hoofdstuk en daar hoort inpakken en weggooien bij. Onderschat weggooien trouwens niet…

Weggooien
Voor je gaat inpakken zoek je eerst al je spullen door. Anders pak je spullen in die je totaal niet meer nodig hebt. Begin bij de zolder. Hier staan de meeste spullen die je niet vaak nodig hebt of misschien nooit meer nodig hebt. Zet alvast een vuilniszak klaar zodat je daar alles in kunt doen wat weg moet. Tip: neem de tijd en wees hard voor jezelf. Je weet heel goed wat je wel en niet meer nodig hebt. Zet je gevoel even aan de kant, anders bewaar je alsnog van alles wat je niet nodig hebt. Tip: ben je echt een verzamelaar en slecht in weggooien, vraag een goede vriend of iemand uit de familie om te helpen.

66-media-tumblr-com

Inpakken
Begin ongeveer een maand voor de verhuisdag met inpakken. De beste en goedkoopste dozen om in te pakken zijn voor mij bananendozen. Ze kosten niets want je kunt ze gewoon bij de supermarkt ophalen. Tip: begin een week voor het inpakfestijn met verzamelen van dozen. Dozen kleiner dan de bananendoos zou ik laten liggen. En in mega dozen doe je dingen die niet veel wegen zoals kussens, dekens, en licht speelgoed. Oh ja, en tenzij je echt in grote “dozen-nood” verkeerd zou ik NOOIT betalen voor een verhuisdoos.

Dit zijn de verhuistips voor deze week, binnenkort komt er een vervolg.

Afbeeldingen gevonden via:

1. Religionnews 2. 66media •