DIY: binnen 5 minuten feest in een lijstje

Je leest het goed, feest in een lijstje! Voor deze do it yourself hoef je niet handig te zijn, geen geduld te hebben en zeer weinig in huis te halen, nou dat belooft wat…

Niet iedereen versiert z’n huis van A tot Z met kerstversieringen en sommige mensen hebben zelfs geen kerstboom. Als liefhebber van alles dat kerst ademt vond ik een manier om voor die mensen toch een feestsfeer in huis te creëren zonder te veel gedoe. Want door de versiering te beperken tot een fotolijst is het toch feestelijk in huis maar wel binnen de grenzen.

De benodigdheden voor het feestje:
• Lintjes, ik kocht ze voor 1 euro bij de hema
• Fotolijstje
• Schaar

Stap 1.
Knip van alle rolletjes flink wat lint af, ik nam ongeveer 1.5 meter van iedere kleur. Je kunt ook van sommige kleuren wat meer en van andere kleuren wat minder nemen, net wat jij wilt.

Stap 2.
Leg al het lint in het fotolijstje en zorg dat alles zo veel mogelijk “binnen boord” zit.

Stap 3.
Doe het lijstje dicht, neem voor lief dat sommige rebelse lintjes buiten het lijstje willen blijven, met zo veel lint in een lijstje krijg je nu eenmaal niet alles erin.

Stap 4.
Hang de lijst op, ik hing hm op naast mijn prent van Kristel Steenbergen. Maar een lijstje met “stilleven haha ” kun je natuurlijk overal ophangen of neerzetten.
dsc_0104 dsc_0107 dsc_0108 dsc_0113