DIY: buitenkleed van sisaltouw

Style Day-buitenkleed van sisaltouw

Laatst zag ik een super tof sisalkleed bij iemand in huis liggen. Toen kwam ik op het idee om er zelf eentje te maken. Daarom deze week een buitenkleed van sisaltouw. De versie die ik je in deze DIY laat zien, kan zowel binnen als buiten als buiten gebruikt worden.

Als touw heb ik gekozen voor een plastic variant die op sisaltouw lijkt zodat het kleed voor binnen en buiten gebruikt kan worden. Daarnaast is het buitenkleed zelf gemaakt, dit wilde ik juist naar voren laten komen door witte kit te gebruiken. Zo krijgt het buitenkleed echt een edgy look! Wil je dit niet? Gebruik dan transparante kit. Het maken van dit super leuke kleed is easy peanuts maar je hebt er wel echt even de tijd voor nodig. Zelf heb ik er twee middagen aan gewerkt, dus houd dat in gedachten voor je begint.

Wat heb je nodig:

• 200 tot 220 meter sisaltouw, ik heb mijn touw hier besteld.
• Een afdekzeil (Action)
• 2x montagekit wit, kan ook transparant (Action)
• Montagekit tang
• Een schaar

Stap 1
Leg het zeil zoveel mogelijk uit en maak de montagekit klaar voor gebruik.

Stap 2
Rol genoeg draad uit en maak een kleine cirkel van montagekit.

Stap 3
Draai het sisaltouw op de cirkel montagekit die je bij stap 2 hebt gemaakt. Wanneer je weer een nieuw stuk touw om je cirkel wilt draaien zet je eerst een lijn van montagekit. Ga zo door tot je ongeveer de helft van al je touw hebt verbruikt.

Stap 4
Maak nu 8 kleinere cirkels verder op het zeil. Per cirkel heb ik ongeveer 3,5 meter touw gebruikt. Laat alles een nachtje drogen en knip daarna de cirkels uit.

Stap 5
Leg de kleinere cirkels bij de grote cirkel en plak ze tegen de grote cirkel aan. Draai daarna om alle cirkels nog ongeveer 10 ringen touw, net wat jij zelf mooi vindt.

Stap 6
Yay! Je bent nu bijna klaar. Knip al het zeil van het kleed. Ik heb eerst de grote stukken eraf geknipt want dat werkt fijner. Daarna knip je alles tot in de puntjes bij en dan ben je klaar.

Stap 7
Leg het buitenkleed bij je tuinset en… genieten maar!

 

Style Day-buitenkleed van sisaltouw

Benodigdheden

DSC_0942

Stap 2

DSC_0943

Stap 3

DSC_0944

Stap 3

DSC_0945

Stap 3

DSC_0947

Stap 4

 

DSC_0948

Stap 4

DSC_0949

Stap 5

DSC_0950

Stap 6

DSC_0958