DIY: goedkoopste en makkelijkste Velux gordijn ooit

DIY: goedkoopste Velux gordijn ooit - STYLE DAY

Je koopt een huis met Velux dakramen. Goh wat een fijne raampjes! Tot je erachter komt wat de rolgordijnen voor deze ramen kosten. Natuurlijk kan ik een Velux gordijn aanschaffen maar het kriebelde bij mij om hier een “Velux hack” van te maken.

Dit briljante Velux gordijn bedacht ik toen ik een DIY zag met een glazen potje waar Mod Podge op werd gesmeerd. Het glazen potje werd mat en je kon er niet meer doorheen kijken, maar er scheen wel licht doorheen. Dat was precies wat ik wilde met het Veluxraam.

Omdat dit raam in mijn inloopkamer zit loop ik er regelmatig in mijn Bhtje rond, leuk voor de overbuurman maar ik zit niet op glurendeboobieburen te wachten. Maar genoeg over mijn lieve overburen. Om dit hele idee nog een beetje op te leuken bedacht ik dat een mooi stukje kant niet zo misstaan op m’n raam.

De spullen die je nodig hebt:
• Stukje kant – ik kocht die van mij bij Kwantum
• Modpodge mat – 3 potjes
• kwast
• bord of iets anders waar je de Modpodge kunt doen.
• Schaar
• Meetlint
• Pen

Stap 1.
Meet je raam op en ga naar de winkel waar jij je kant wilt kopen. Kies daar een mooi stukje kant dat jij graag op je raam wilt hebben. Als er een schulprandje aan de onderkant zit is dat niet erg en alleen maar heel leuk. Heb ik ook namelijk 😉

Stap 2.
Leg het stuk kant op een tafel waar het gestrekt kan liggen. Stippel nu met een pen af waar geknipt moet worden. Knip daarna zorgvuldig alles uit. Houd het stuk kant na het knippen voor het raam om te kijken of hij goed past. Knip daarna zonodig bij.

Stap 3.
Knijp een hele fles Modpodge leeg op het bord en smeer je raam lekker dik in. TIP: Gebruik één soort Modpodge en zorg dat de zon niet op dit raam schijnt. Plaats daarna, wanneer de Modpodge nog nat is je stuk kant op het raam.

Stap4.
Ga nu met nog een laag Modpodge over het raam en het kant heen zodat het goed vast zit. Laat het drogen en klaar is Kees!

Hoe haal je dit weer van het raam af?
Ik heb even een klein stukje getest en het is er goed af te halen met heet water een een schuurspons.

dsc_1722 dsc_1725 dsc_1726

DIY: goedkoopste Velux gordijn ooit - STYLE DAY

DIY: goedkoopste Velux gordijn ooit - STYLE DAY