DIY: kastje pimpen met cartoons

DIY: kastje pimpen met cartoons style day

Toen ik een oud stripboek van Suske en Wiske tegen kwam wist ik het direct. Deze cartoon moet en zal in mijn huis pronken. Ik besloot de cartoon op het kastje van mijn overgrootmoeder te verwerken. Tot mijn verbazing pakte het nog beter uit dan verwacht, kijk mee naar deze fantastische transformatie.

Helaas zie ik cartoons niet zo vaak terug op gebied van interieur. Op Pinterest vond ik wel wat voorbeelden met cartoons maar die waren voornamelijk heel fout. Dus voor mij een uitdaging om jullie te laten zien dat het juist super cool kan zijn. Voor de DIY hoef je absoluut niet handig te zijn, want voor deze DIY geldt juist: hoe rommeliger hoe leuker! Wanneer je ervoor kiest om ook een kastje te bekleden ben je in anderhalf uur klaar, precies lang genoeg wat mij betreft.

Benodigdheden:
• 2 stripboekjes naar keuze, aan twee boekjes heb je sowieso genoeg.
• 2 potjes Mod Podge mat/transparant, deze kun je kopen bij de Xenos.
• Allesreiniger doekjes, te koop bij de supermarkt.
• Grote en kleine kwast.
• Schaar.
• Bord.

Stap 1.
Ontvet je kastje met allesreiniger doekjes. En schuur ‘m eventueel op.

Stap 2.
Scheur alle bladzijden uit je stripboekje, en doe een flinke scheut Mod Podge op het bord.

Stap 3.
Kijk waar voor jou het handigst is om te beginnen en smeer met de grote kwast het hele oppervlak royaal in met Mod Podge.

Stap 4.
Nu kun je het gehele oppervlak vol plakken met stukken cartoon papier. Zorg dat er ook lijm zit tussen de stukken cartoonpapier die elkaar overlappen. Knip stukken die te groot zijn voor het oppervlak waar je op wilt plakken in een goed formaat. En gebruik de kleine kwast voor moeilijk te bereiken stukjes of smalle randjes.

Stap 5.
Laat het een nachtje drogen en lak het gehele kastje goed af met een royale laag Mod Podge. Na een nachtje is het droog en kun je de deurknopjes er eventueel weer op schroeven.

Stap 6.
Trots zijn op je eigen gepimpte cartoonkastje en ‘m op een super leuk plekje neerzetten.

dsc_1087 dsc_1094 dsc_1105 dsc_1101 dsc_1395

dsc_1365 dsc_1364