Interior

10 meest gemaakte interieurbloopers

Altijd schrijf ik een blogpost met tips. Dit keer ga ik je vertellen wat de meest gemaakte interieurbloopers zijn die ik tegenkom. Bega jij er ook eentje?

1. Alles in één winkel kopen 
Met stip op nummer één! Iedereen kent namelijk wel iemand met de welbekende IKEA inrichting. Handig met inkopen doen, maar zo on stijlvol.

2. Vloekende kleuren
Villa Kakelbont is er niets bij. Jammer maar er is iemand duidelijk losgegaan op de kleuren in alles dat ze konden bedenken. Een “vrolijke boel” zullen we het maar noemen.

3. Onhandig gebruik van de ruimte
Regelmatig spreek ik mensen die mij vertellen dat ze weinig ruimte hebben voor alles. Mijn advies: Ruim grondig op en kijk nog eens héél goed naar je inrichting. Een bank midden in de kamer als halve room divider is niet handig in een kleine woonkamer.

4. Onpersoonlijk ingericht
Het ziet eruit alsof je in een van de showroomkamers van de IKEA staat. Stap 1. naar een interieur met een persoonlijk tintje: plaats minimaal 3 foto’s van jou en je geliefden in de huiskamer.

5. Rommel door te weinig opbergruimte
Er zijn zoveel handige meubels waar je spullen in op kunt bergen dat ik niet begrijp dat anno 2017 dit nog een probleem is. Gebruik ruimte onder de bank en bed om spullen op te bergen die je niet vaak nodig hebt. Is dat al gevuld? Ruim op en koop een mooie kast voor alles dat niet weg kan 🙂

6. Etalage huis
Alles ziet er prachtig uit, piekfijn, geen smetje te vinden. Ik, en waarschijnlijk nog veel meer mensen, zullen zich hoogst ongemakkelijk in dit huis voelen. Niemand maakt je af als er nog wat op tafel staat en er drie kruimels op de vloer liggen.

7. Onlogische indeling
Soms kan de bewoner er gewoon niets aan doen omdat de keuken nou eenmaal op die ene plek is gebouwd. Maar pas de indeling van de rest van het interieur daar op aan. Scheelt een hoop gefronste voorhoofden.

8. Een on afgemaakte inrichting
De spullen kunnen allemaal nog zo mooi zijn. Maar het is wel jammer als er nog geen stootrand onder de keuken zit en de lamp nog steeds opgehangen moet worden.

9. Niet schoon
Dit is het tegenovergestelde van een etalagehuis. Loop rond in dit huis en de zolen van je schoenen blijven vastplakken. Zorg er in ieder geval voor dat niets vast blijft plakken, dan ben je al een heel eind…

10. Denken dat je t allemaal zo goed weet dat je dit niet hoeft te lezen
Need I say more? haha